Подоляк пояснив, чому телеканали з пулу Порошенка вимкнули з цифрового ефіру

Подоляк пояснив, чому телеканали з пулу Порошенка вимкнули з цифрового ефіру

Відео
Укрінформ
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що 5 канал, Прямий та Еспресо, які відносять до пулу Петра Порошенка, вимкнули з цифрового ефіру через «нарцисизм» п’ятого Президента України.

В інтерв'ю LB Live член української делегації на перемовинах з Росією зазначив, що це питання Радбезу та питання єдиної інформаційної політики країни під час війни, передає Укрінформ.

«Частково (ці канали транслювали національний телемарафон, - ред.) - так. А частково транслювали людину, яка дуже закохана в себе. У нас багато нарцисів, я розумію, у нас політика побудована на нарцисизмі як такому, ми продаємо часто нарцисів», — додав Подоляк.

Читайте також: Нацрада каже, що не ухвалювала рішення про вимкнення «5 каналу», «Прямого» та «Еспресо»

За його словами, це питання професійної якості інформаційного простору України — «якщо ти продаєш нарциса, який пустий всередині».

«Так ось ця людина, закохана в себе, опосередкований власник каналів, я не дуже розумію, навіщо під час війни цю самозакоханість, свої наративи продавати в такому вигляді в рамках єдиного інформаційного пакета», — вважає Подоляк.

Читайте також: Порошенко написав відкритий лист Зеленському

На зауваження, що те саме можна сказати й про «нарцисів, які зараз паразитують в ефірі загальнонаціонального телемарафону», радник голови ОП відповів, що «збитки, які завдає суб'єкт (Порошенко, - ред.), набагато більші».

«Тому що нарцисизм, коли ти просто продаєш себе, тому що ти хочеш монетизуватись на певному рівні - це одна справа. Це непрофесійно, але це маленька шкода. А інша справа — коли ти все ще ніяк не можеш змиритись із тим, що ти програв. І для того, щоб якось підсвідомо компенсувати це, ти можеш піти на будь-які руйнівні інформаційні технології", — резюмував Подоляк.

Читайте також: Правозахисники просять владу повернути до ефіру «Еспресо», «Прямий» і «5 канал»

Як повідомлялося, телеканали «Прямий», «5 канал», «Еспресо» заявили, що 4 квітня Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (РРТ) вимкнув їхнє мовлення в цифровій мережі Т2. У відкритому листі журналісти «Прямого» і «П’ятого» заявили, що відключення є незаконним, оскільки не існує жодного документа, який би давав підстави концерну РРТ відключати телеканали. Вони звертаються до Президента Володимира Зеленського і закликають його дати оцінку діям концерну.

Телеканал «Еспресо» також заявив, що Концерн РРТ без жодних законних підстав вимкнув цифрове мовлення і не надав жодного пояснення. На «Еспресо» констатували, що ні Нацрада, ні Міністерство оборони, яке відповідно до закону регулює режим воєнного стану, ні РНБО або будь-які інші уповноважені державні органи не приймали жодних рішень щодо відключення телеканалу.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила в коментарі Укрінформу, що не ухвалювала рішення про вимкнення телеканалів «Прямий», «5 канал» та «Еспресо». У концерні РРТ Укрінформу порадили звертатися за інформацією з цього приводу до Нацради та РНБО, на свій запит з цього приводу до РНБО агентство поки що не отримало коментаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-