Нацрада каже, що не ухвалювала рішення про вимкнення «5 каналу», «Прямого» та «Еспресо»

Нацрада каже, що не ухвалювала рішення про вимкнення «5 каналу», «Прямого» та «Еспресо»

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявила, що не ухвалювала рішення про вимкнення телеканалів «Прямий», «5 канал» та «Еспресо» і не має таких повноважень.

Про це повідомила пресслужба медіарегулятора у коментарі Укрінформу.

«До повноважень Національної ради належить ліцензування теле- і радіомовників та нагляд за їхньою діяльністю. Жодного рішення про вимкнення телеканалів Національна рада не ухвалювала. Крім цього, Національна рада не може коментувати рішення державного оператора – Концерну РРТ, який відповідає за передачу сигналу мовників. Тому з питанням щодо вимкнення мовлення варто звертатися саме до Концерну РРТ», - зазначили у Нацраді.

Водночас у Концерні РРТ Укрінформу порадили звертатися за інформацією з цього приводу до Нацради і РНБО.

Укрінформ надіслав запит до РНБО з цього питання.

Читайте також: Нацрада просить ЄС і Єврокомісію розширити список заборонених російських телеканалів

Як повідомлялося, телеканали «Прямий», «5 канал», «Еспресо» заявили, що 4 квітня Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (РРТ) вимкнув їхнє мовлення в цифровій мережі Т2. У відкритому листі журналісти «Прямого» і «П’ятого» заявили, що відключення є незаконним, оскільки не існує жодного документа, який би давав підстави концерну РРТ відключати телеканали. Вони звертаються до Президента Володимира Зеленського і закликають його дати оцінку діям концерну.

Телеканал «Еспресо» також заявив, що Концерн РРТ без жодних законних підстав вимкнув цифрове мовлення і не надав жодного пояснення. На «Еспресо» констатували, що ні Нацрада, ні Міністерство оборони, яке відповідно до закону регулює режим воєнного стану, ні РНБО або будь-які інші уповноважені державні органи не приймали жодних рішень щодо відключення телеканалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-