Нацрада просить ЄС і Єврокомісію розширити список заборонених російських телеканалів

Нацрада просить ЄС і Єврокомісію розширити список заборонених російських телеканалів

Укрінформ
Національна рада звернулася до Президента Єврокомісії та Верховного представника Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки щодо розширення переліку заборонених у ЄС російських каналів.

Як передає Укрінформ, звернення оприлюднені на сайті медіарегулятора.

«Ми були зворушені рішенням (CFSP) 2022/351 про внесення змін до рішення 2014/512/CFSP та введенням подальших обмежувальних заходів проти російських пропагандистських ЗМІ, а також рішенням (ЄС) 2022/350 про внесення змін до Регламенту Ради (ЄС) № 833/2014 щодо обмежувальних заходів з огляду на дії Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні», - зазначили у Національній раді.

Водночас там звернули увагу на те, що не тільки Russia Today і Sputnik бомбардують уми та серця європейців. РФ має величезний флот пропагандистських телеканалів, які ведуть мовлення російською мовою і, використовуючи європейські супутникові платформи та безкоштовні некодовані сигнали, покривають увесь європейський континент "найбруднішими програмами, які тільки може уявити людство".

«Усе їх програмування розраховане на тих, хто розуміє російську мову – громадян України, Молдови, країн Балтії та мільйони людей, які живуть або тимчасово перебувають у Європі. І найжахливіше те, що це програмування йде від супутників, які знаходяться під європейською юрисдикцією – Eutelsat Communications SA (Франція) і SES S.A. (Люксембург)», - наголосили у Нацраді.

Там висловили переконання, що буде дуже важливим і життєво корисним, якщо ДОДАТОК IX до Рішення 2014/512/CFSP також включатиме такі телеканали: ВГТРК - «Росія 1», «Росія 24», «РТР Планета»; АТ «Перший канал» - «Перший канал», «Перший канал Європи»; АТ НТВ - «НТВ», «НТВ24»; АТ «Телекомпанія Петербург» - «5 канал».

Український медіарегулятор нагадав, що згадані російські канали належать до бізнесів, які вже є під санкціями багатьох країн світу.

Лист Урсулі фон дер Ляєн англійською тут.

Лист Жозепу Боррелю – тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-