Порошенко написав відкритий лист Зеленському

Порошенко написав відкритий лист Зеленському

Укрінформ
Народний депутат, експрезидент України Петро Порошенко звернувся з відкритим листом до глави держави Володимира Зеленського та висловив сподівання, що йому не перешкоджатимуть у виїзді до Роттердама.

Як передає Укрінформ, текст листа опублікований на сайті "Прямого".

Порошенко зауважив, що звертається до Зеленського, прямуючи з Києва на Конгрес та Саміт Європейської народної партії – найвпливовішої політичної родини в Європі, членами якої є керівництво структур Євросоюзу та багатьох держав-членів.

За словами лідера "Європейської солідарності", саме там будуть формуватися рішення щодо перспектив посилення санкційного режиму проти росії, механізму післявоєнної відбудови України, можливості надання статусу кандидата на членство у Євросоюзі на засіданні Європейської Ради наприкінці червня.

Як зауважив Порошенко, він має відповідне офіційне запрошення від президента Європейської народної партії, а також оформлене відрядження, підписане Головою Верховної Ради України.

Крім того, заплановано його виступи на Конгресі та Саміті ЄНП, низку зустрічей з керівниками ЄС, держав та урядів країн, лідерами європейських партій.

"Після того, як абсолютно незаконно було зірвано мою поїздку у складі офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО, де я мав намір відстоювати надання Україні ПДЧ на саміті Альянсу цього року, сподіваюся, що висновки зроблено і ніхто вже не перешкоджатиме моєму виїзду до Роттердама", - підкреслив експрезидент.

На його переконання, на тлі зовнішньої загрози "надзвичайно важливо зберігати єдність та скоординованість наших зусиль, уникати будь-яких внутрішніх розбратів і спільно працювати на всіх можливих міжнародних майданчиках, а особливо таких вагомих як Європейська народна партія".

Як наголосив Порошенко, головний сигнал, з яким він прямує до Роттердама, – надати Україні статус країни-кандидата на членство в ЄС вже у червні, шо символічно збігається з п’ятиріччям запровадження безвізового режиму.

"Другий сигнал – це підтримати Україну у відсічі путінської агресії та відновленні територіальної цілісності. Це – наша спільна війна і тому дайте Україні більше зброї, а рашистам – більше санкцій! Третій сигнал – це надання нашій державі достатньої фінансової допомоги під час війни та схвалення "Плану Маршалла 2.0" для післявоєнної відбудови, - зауважив Порошенко.

"При такій ясності в цілях та месиджах, в чиїх інтересах зупиняти мене на кордоні?", - запитав він.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники 28 травня вдруге за два дні не випустили Порошенка за кордон, де він у Вільнюсі планував взяти участь Парламентській асамблеї НАТО.

Фото з сайту prm.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-