Зеленський та Ердоган обговорили створення Моніторингового центру за участю України, ООН та рф

Зеленський та Ердоган обговорили створення Моніторингового центру за участю України, ООН та рф

Укрінформ
Президенти України та Туреччини обговорили створення у Стамбулі Моніторингового центру за участю України, ООН та рф. Туреччина готова долучитися до його роботи.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на директорат із комунікацій президента Туреччини за результатами телефонної розмови президентів України та Туреччини.

«Президент Ердоган заявив про позитивне ставлення до участі (Туреччини - ред.) в діяльності Моніторингового центру, створення якого передбачається за участю росії, України та ООН в Стамбулі», - йдеться у повідомленні.

Під час розмови президент Туреччини заявив про готовність країни доклали всіх зусиль для продовження переговорів між Україною та росією і готові надати необхідну підтримку, включаючи посередництво.

Вказується, що в ході розмови президент Ердоган заявив, що надає особливого значення проєкту створення безпечного коридору для експорту української сільськогосподарської продукції морем.

Читайте також: Макрон і Ердоган шукатимуть рішення для експорту українського зерна

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом продовольчі загрози через російську агресію та взаємодію у безпековій сфері.

Під час телефонної розмови президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана з президентом рф володимиром путіним 30 травня зазначалося, що Туреччина готова прийняти у Стамбулі та відіграти свою роль у зустрічі росії, України й ООН та в питанні можливого формування моніторингового механізму.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-