Ердоган запропонував путіну зустріч у форматі Україна-ООН-рф у Стамбулі

Ердоган запропонував путіну зустріч у форматі Україна-ООН-рф у Стамбулі

Укрінформ
Туреччина готова прийняти в Стамбулі та відіграти свою роль у зустрічі росії, України й ООН та в питанні можливого формування моніторингового механізму.

Про це йшлося під час телефонної розмови президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана з президентом рф володимиром путіним, повідомляє власкор Укрінформу.

«Президент Ердоган заявив, що в разі досягнення згоди обома сторонами, Туреччина готова відіграти свою роль у зустрічі росії, України та ООН в Стамбулі та можливому моніторинговому механізмі», - повідомили в директораті з комунікацій Президента Туреччини.

Вказується, що у розмові Ердоган наголосив на необхідності кроків, які мінімізують негативні наслідки війни та зміцнять довіру шляхом якнайшвидшого відновлення основи миру між росією та Україною.

Читайте також: Шольц - під час телемарафону Save Ukraine: Ми разом з вами, путін не переможе

Йшлося також про двосторонні відносини Туреччини та рф, ситуацію в Сирії.

Ердоган відзначив, що атаки терористичних організацій PKK/YPG проти Туреччини та мирних жителів у Сирії тривають та висловив необхідність вжиття заходів для безпеки цих територій.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок також планується телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-