Надання Україні статусу кандидата відповідає інтересам самої Європи - Мецола

Надання Україні статусу кандидата відповідає інтересам самої Європи - Мецола

Укрінформ
Рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюз, яке лідери ЄС мають розглянути вже за кілька тижнів, відповідає інтересам Європи та має рішучу підтримку з боку Європарламенту.

Про це в понеділок у Брюсселі під час пресконференції за підсумками участі в спеціальній зустрічі Європейської Ради заявила президентка Європарламенту Роберта Мецола, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Певний час я говорила про статус країни-кандидата для України та про висновок Єврокомісії, який буде представлений на розгляд наступної Європейської Ради. Це питання в Європейському парламенті оцінюють як вибір: чи ми хочемо, щоб Україна дивилася на Європу, або ж допускаємо, щоб Україна та решта світу почали сумніватися у здатності Європейського Союзу приймати важливі рішення, коли саме ЄС має відігравати роль лідера», - сказала Мецола.

Читайте також: Україна сама визначатиме умови для завершення війни - президентка Європарламенту

Вона висловила переконання, що у Європейського Союзу немає іншого вибору, ніж іще більше наблизити Україну до себе. Найгіршим сигналом з боку ЄС було б продемонструвати власні коливання щодо цього, коли саме зараз Україна потребує сигналу надії та перспективи.

«Не повинно бути жодного сумніву стосовно позиції Європейського Парламенту в тому, що він позитивно бачить наступний крок України - стати країною-кандидатом на членство в ЄС. Це не лише надішле потужне політичне послання, але також відкриє шлях для подальшої інтеграції України та українців, їх доступу до різних програм ЄС та до допомоги у відбудові країни. Не маю сумніву, що ці зусилля матимуть потужну підтримку з боку Європейського Парламенту», - наголосила європейський політик.

Читайте також: Зеленський закликає ЄС узгодити санкції з нафтовим ембарго, щоб росія відчула ціну за агресію

Як повідомлялося, в понеділок у Брюсселі розпочалася дводенна спеціальна зустріч Європейської Ради, яка розглядає продовження політичної, фінансової, матеріальної та гуманітарної підтримки України у її боротьбі проти неспровокованого російського вторгнення, а також пов’язані з цією війною проблеми у сфері енергетики та глобальної продовольчої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-