Україна виконала всі критерії для статусу кандидата на вступ до ЄС - Зеленський

Україна виконала всі критерії для статусу кандидата на вступ до ЄС - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна виконала всі необхідні критерії для отримання статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Україна виконала всі критерії для статусу кандидата на вступ до ЄС - Зеленський

Як передає Укрінформ, про це Зеленський сказав у зверненні до Європейської Ради, передає Укрінформ.

Глава Української держави нагадав, що 8 квітня, коли був затверджений п’ятий санкційний пакет, Україна отримала від Євросоюзу запитальник щодо кандидатства.

“І ми вже на нього відповіли за цей час. Ми вже надали ці відповіді Єврокомісії. Безпрецедентно швидко, а головне – злагоджено. Ми розраховуємо на таку ж реакцію Європи. І ми відкидаємо будь-які намагання відшукати нікому не потрібну, будь-яку альтернативу або знайти щось ще для України. Для нас потрібно бути такими, як ви. Ми хочемо, щоб Україна отримала статус кандидата. Ми виконали всі необхідні критерії для цього статусу. І ті окремі, деякі держави, які ще досі не впевнені в нас, і ви добре це знаєте, насправді, я впевнений, що змінять свої думки та покажуть нашу об'єднану силу. Силу наших народів, які безпрецедентною більшістю підтримують наше членство в Європейському Союзі. Силу ваших народів, силу ваших держав і об’єднаної Європи”, - сказав Зеленський.

Він подякував ЄС за здатність бути єдиними, енергійними, мати майбутнє в міцному Європейському Союзі.

“І щоб від нас із вами залежало, що буде у світі. Щоб ми залежали від нас із вами, а не від якихось там кабінетів десь у Москві. Саме зараз ви можете визначити, чи дійсно правдиве все те, що Євросоюз говорить сам про себе. Про єдність в різноманітті, про спільні цінності і однаковий підхід до всіх демократій Європи”, - зауважив Зеленський.

Читайте також: Україна сама визначатиме умови для завершення війни - президентка Європарламенту

Глава держави наголосив, що “ніколи європейський дім не був завершений без України, не буде”.

“Ніколи не буде повноцінної європейської сили без України. Сам факт того, що Україна залишалась уламком Європи, десь там, за кордонами ваших держав, сприяв тому, що у Росії розвинувся агресивний апетит на захоплення сусідів”, - сказав Президент.

За його словами, тільки розширенням, посиленням європейської єдності "можна не допустити повторення того, що Європа пережила і 24 лютого, й у 2014 році, і навіть в 1968 і в 1956 роках".

“Тому – на стратегічному рівні – вже у червні має бути затверджений статус кандидата в члени Європейського Союзу для України. Я дуже хочу окремо подякувати зараз державам західних Балкан за їхнє розуміння, за підтримку надання статусу кандидата для нашої країни. Дуже дякую”, - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Вступ до ЄС підтримують 89% українців у західних і центральних областях

Як повідомлялося, 28 лютого Україна офіційно подала заявку на членство в ЄС та виконала всі необхідні процедури.

З 24 лютого в Україні триває російська збройна агресія.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-