ЄС і надалі підтримуватиме Україну в боротьбі з російським вторгненням – Боррель

ЄС і надалі підтримуватиме Україну в боротьбі з російським вторгненням – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз має продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі проти неспровокованої російської агресії та вживати необхідних заходів, щоб зупинити фінансування путінської «машини війни».

Про це в понеділок у Брюсселі перед початком спеціальної зустрічі Європейської Ради заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо продовжувати підтримувати Україну. Ця війна триватиме, вона матиме свої підйоми та падіння. Росія бомбардує та руйнує все на Донбасі. Ми маємо продовжувати підтримувати Україну військовим шляхом та продовжувати санкції проти Росії. Це вже завдає великої шкоди російській економіці. Відтепер економічна ситуація в росії значно погіршиться. Водночас, ми маємо продовжувати надавати зброю Україні. Україна воює, і вони (українці) потребують нашої допомоги», - зазначив Боррель.

Він висловив упевненість, що сьогодні європейські лідери зможуть дійти рішення щодо запровадження проти росії шостого пакету санкцій.

Читайте також: Країни ЄС досягнули прогресу, треба приймати рішення - Мішель про шостий пакет санкцій

«Я повністю впевнений, що ми досягнемо такої згоди. Вчора після обіду і сьогодні зранку відбувалися зустрічі Coreper (Рада постійних представників ЄС на рівні послів – ред.), ми підштовхували всіх з метою отримати згоду сьогодні. Я значною мірою впевнений, що ми матимемо таку згоду», - наголосив Високий представник ЄС.

Він нагадав, що таке рішення має прийматися одноголосно, і для досягнення консенсусу необхідно враховувати запити та оцінки всіх країн-членів, специфічну ситуацію, в якій знаходиться кожна з них.

«Впевнений, ми здатні досягти прагматичного підходу, щоб швидко рухатися до заборони імпорту нафти з росії. Ми повинні зупинити фінансування російської машини війни», - додав Боррель.

Читайте також: Шостий пакет санкцій: Єврокомісія не очікує позитивного рішення упродовж наступних 48 годин

Як повідомлялося, 30 травня у Брюсселі розпочинається дводенна спеціальна зустріч Європейської Ради, яка розгляне продовження політичної, фінансової, матеріальної та гуманітарної підтримки України в її боротьбі проти неспровокованого російського вторгнення, а також пов’язані з цією війною проблеми у сфері енергетики та глобальної продовольчої безпеки.

В неділю постійні представники ЄС не змогли дійти згоди навколо шостого пакету санкцій ЄС проти росії, що передбачає введення ембарго на постачання до ЄС російської нафти, прибутки від якої надають кремлю можливість продовжувати фінансування російської «машини війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-