Франція виступає за швидку процедуру отримання Україною статусу кандидата в ЄС

Франція виступає за швидку процедуру отримання Україною статусу кандидата в ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна розповіла про отримання Україною статусу кандидата в ЄС. Також вона заявила, що обговорить з Президентом Володимиром Зеленським ідею створення “європейського політичного простору”.

Про це вона заявила на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми хотіли б запропонувати вже сьогодні гарантії посиленої співпраці в рамках ЄС, “європейського простору”, який у жодному разі не є субінститутом чи альтернативою, а лише додатковим механізмом, інструментом солідарності, координації, щоб вже сьогодні якомога більш активно бути залученими у європейський інтеграційний простір. Саме тому була створена ідея такого європейського політичного союзу. Ми ще будемо обговорювати цю ідею, і, зокрема, в розмові з Президентом Зеленським”, - сказала Колонна.

Читайте також: Кулеба задоволений поясненнями Франції щодо ідеї Європейського політичного союзу

Щодо статусу кандидатства України у ЄС, французька міністр зазначила: “Ми схильні до того, щоб Україна пішла швидкою процедурою. Україна подала заявку на вступ, на кандидатство, це легітимна заявка. В кінці червня її розглянуть голови держав ЄС. Вже найближчими днями, в середині червня, буде експертний висновок Європейської Комісії. Я поки що не знаю, який буде цей висновок, але ми всі працюємо на те, щоб була одностайність серед країн-членів ЄС, і на базі всіх критеріїв і дуже чітких умов ця заявка була б прийнята, згідно з висновком Єврокомісії”.

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня президент Франції Еммануель Макрон заявив про ініціативу створити "Європейську політичну спільноту“, щоб країни, які не є формальними членами ЄС, могли долучитися до нового простору в Європі. Йшлося в тому числі про Україну.

22 травня французький міністр у європейських справах Клеман Бон заявив, що процес вступу України до Євросоюзу може тривати 15 або 20 років.

28 лютого Україна офіційно подала заявку на членство в ЄС та виконала всі необхідні процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-