Кулеба задоволений поясненнями Франції щодо ідеї Європейського політичного союзу

Кулеба задоволений поясненнями Франції щодо ідеї Європейського політичного союзу

Укрінформ
Очільниця МЗС Франції Катрін Колонна запевнила міністра закордонних справ Дмитра Кулебу, що ідея президента Франції Емманюеля Макрона про створення Європейського політичного союзу не є альтернативою членству України в ЄС.

Про це Кулеба заявив на спільному з французькою колегою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС України поінформував, що обговорив з Колонна ідею Емманюеля Макрона про створення Європейського політичного союзу.

"Я отримав необхідні роз’яснення, і почутим я задоволений…. Я дуже вдячний колезі, яка аргументовано пояснила, що ідея Європейського політичного союзу не є якоюсь альтернативою для майбутнього членства України в ЄС, якимось третім рішенням, а є загальноєвропейським процесом, який зробить всіх нас - і Україну, і ЄС - сильнішими", - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: Кулеба: Гаубиці Caesar - не єдина зброя, яка надходить з Франції

Він також повідомив, що мав із французькою колегою дуже щиру розмову про перспективу надання Україні статусу кандидата в члени ЄС.

«Нам усім в Україні набридли якісь окремі рішення, напівзаходи, спеціальні підходи, окремі моделі, які постійно вигадують в окремих європейських столицях для України. Нам не потрібні ніякі спеціальні рішення, ніякі окремі моделі – нам потрібна чітка юридична фіксація того, що Україна є частиною європейського інтеграційного проєкту, і такою фіксацією стане надання Україні статусу кандидата», - сказав Кулеба.

Читайте також: Глава МЗС Франції сподівається на рішення про шостий пакет санкцій проти рф через два дні

Він додав, що попросив французьку колегу не лише підтримати рішення про надання Україні кандидата в члени ЄС, а й переконати тих, хто все ще сумнівається в доцільності цього кроку. За словами Кулеби, протягом наступних тижнів він перебуватиме в тісному зв’язку з Колонна з цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня президент Франції Еммануель Макрон заявив про ініціативу створити "Європейську політичну спільноту“, щоб країни, які не є формальними членами ЄС, могли долучитися до нового простору в Європі. Йшлося в тому числі про Україну.

22 травня французький міністр у європейських справах Клеман Бон заявив, що процес вступу України до Євросоюзу може тривати 15 або 20 років.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-