Кулеба: Гаубиці Caesar - не єдина зброя, яка надходить з Франції

Кулеба: Гаубиці Caesar - не єдина зброя, яка надходить з Франції

Укрінформ
Гаубиці Caesar - не єдина зброя, яка надходить Україні з Франції.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному з французькою колегою Катрін Колонною брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії відзначив лідерство Франції і бажання щиро допомогти Україні перемогти у війні проти росії. У цьому контексті він нагадав про схвальні відгуки українських військових, у тому числі головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, про французькі гаубиці Caesar.

Читайте також: Глава МЗС Франції вшанувала у Києві пам’ять загиблих героїв

«Я наголосив сьогодні, що потреба в наданні Україні додаткових артилерійських систем 155 калібру залишається надзвичайно актуальною. Нам для перемоги в битві на Донбасі потрібно суттєво зміцнити наш артилерійський потенціал, тому ми сьогодні обговорили з моєю колегою це питання», - сказав Кулеба.

Він також зазначив, що гаубиці Caesar - не єдина зброя, яка надходить з Франції, і за всі види озброєнь Україна дуже вдячна.

Читайте також: Все швидко і чітко: ЗСУ добре освоїли французькі гаубиці – знищили 5 одиниць ворожої техніки

Як повідомлялося, головнокомандувач ЗСУ 25 травня поінформував, що обіцяні президентом Франції Еммануелем Макроном самохідні артилерійські установки Caesar вже на передовій.

Самохідна артилерійська установка "Caesar" французького виробництва дозволяє вести прицільний вогонь по мішенях на відстані понад 20 км від лінії фронту. Це дозволяє уражати склади з боєприпасами, пункти управління, резерви та навіть артилерію противника, що допомагає поступово знижувати наступальний потенціал ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-