Гаубиці «Caesar» вже на передовій - Залужний

Гаубиці «Caesar» вже на передовій - Залужний

Фото
Укрінформ
Українські артилеристи швидко опанували гаубиці “Caesar”, які вже знаходяться на передовій.

Про це у Фейсбуці написав Головнокомандуч ЗСУ Валерій Залужний, передає Укрінформ.

"Гаубиці “Caesar” вже на передовій... “Caesar” забезпечує живучість екіпажу і комфортні умови роботи. Дає можливість діяти за принципом: вогонь - маневр - вогонь. Наші артилеристи швидко опанували нові САУ, фактично за 2-3 години. Щиро вдячний партнерам за надану допомогу! Вона слугує наближенню нашої Перемоги", - написав Залужний.

Читайте також: Зброя Перемоги: французькі САУ CAESAR

“Caesar” - самохідна артилерійська установка нового покоління, дає можливість уражати противника на віддаленні 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. Як зауважив Головнокомандувач, на цій відстані знаходиться артилерія, резерви, пункти управління противника. Їх знищення знижує наступальний потенціал ворога.

Читайте також: Українські військові знищують загарбників снарядами з написами «За Маріуполь»

Нагадаємо: САУ “Caesar” побудована на колісному шасі, що робить їх мобільними та маневреними. Установка обладнана автоматизованою системою самоприв’язки і самонаведення на ціль. Має достатньо високу швидкострільність - 5 пострілів за хвилину, та високу точність стрільби. Може використовувати декілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються у країнах НАТО.

Фото: Philip Dotsenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-