Надання Україні зброї не втягне інші держави у війну – Кулеба

Надання Україні зброї не втягне інші держави у війну – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що надання Україні зброї не втягне інші держави у розв'язану росією війну.

На цьому він заявив на спільному з французькою колегою Катрін Колонна брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Кулеба закликав не вестися на заяви російських посадових осіб або окремих європейських політиків чи інтелектуалів на кшталт: «Не давайте Україні жодної зброї, бо інакше це нас втягне у війну».

«Ніщо не втягне вас у війну, поки ваші солдати не почнуть за нас воювати. А ми, нагадаю, ніколи не просили навіть, щоб ваші солдати за нас воювали. Ми знаємо, як перемагати. Ми знаємо, як воювати. Дайте нам всю необхідну зброю - і ми переможемо, і ніхто у світі не буде втягнутий у цю війну», - заявив міністр.

Глава МЗС наголосив, що росія домагається, аби Україні ніхто не допомагав, щоб російські війська якнайшвидше вбили якомога більшу кількість українців, захопили якомога більше території: «Тому вони (росіяни - ред.) ходять і на кожному кроці всім погрожують страшними наслідками за підтримку України, але правда є очевидною».

Читайте також: Кулеба: Гаубиці Caesar - не єдина зброя, яка надходить з Франції

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня Кулеба заявив, що Україна не піде на поступки путіну, бо стратегія його умиротворення з 2014 року до початку повномасштабного вторгнення вже зазнала провалу і не має шансів на успіх у майбутньому.

Фото: пресслужба МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-