Країни ЄС можуть заборонити імпорт російської нафти морем - проєкт шостого пакету санкцій

Країни ЄС можуть заборонити імпорт російської нафти морем - проєкт шостого пакету санкцій

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що Єврокомісія направила урядам ЄС переглянуту пропозицію щодо шостого пакету санкцій проти рф, якою, зокрема, пропонується заборонити транспортування нафти з росії морем.

Як передає Укрінформ, про це Єрмак написав у Телеграмі.

"Єврокомісія направила урядам ЄС переглянуту пропозицію щодо шостого пакету санкцій проти рф. Пропонується заборона на морське транспортування нафти з росії.

Також з проекту ембарго на російську нафту пропонують виключити нафтопровід «Дружба» через позицію Угорщини.

Як пише Bloomberg, члени ЄС поступово припинятимуть імпорт нафти морем, на це можуть дати шість місяців, і нафтопродуктів - на це дадуть 8 місяців. Болгарія може отримати перехідний період до червня або грудня 2024 року", - розповів Єрмак.

Читайте також: Для ефективності санкцій проти рф потрібна єдина сильна позиція всього світу - Зеленський

За його словами, Єврокомісія також запропонувала обмежити реекспорт російської нафти, яка постачається нафтопроводом в інші країни-члени або треті країни.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз від початку повномасштабного вторгнення рф виявив солідарність із Україною та почав надавати їй ефективну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Він запровадив п’ять пакетів секторальних та індивідуальних санкцій, що є дуже болючими для російської економіки.

Країни ЄС наразі опрацьовують шостий пакет санкцій проти рф, який передбачатиме поступове запровадження ембарго на поставку до ЄС російської нафти. Під час засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ від 16 травня проти введення ембарго на російську нафту висловилася Угорщина.

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія проти українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-