Для ефективності санкцій проти рф потрібна єдина сильна позиція всього світу - Зеленський

Для ефективності санкцій проти рф потрібна єдина сильна позиція всього світу - Зеленський

Укрінформ
Для ефективності санкцій проти російської федерації, які вже діють і які обговорюються, потрібна єдина сильна позиція всього світу, яка б унеможливлювала обхід вказаних обмежень.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час онлайн-спілкування зі спільнотою Стенфордського університету, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Сьогодні, на жаль, росія переважно обходить санкції. Чому? Тому що немає об’єднаної міцної позиції всього світу проти агресії рф», – сказав Президент.

Зеленський зазначив, що народи багатьох країн світу сьогодні підтримують Україну, розуміють, на чиєму боці правда, хто винен у цій війні, хто забирає життя, а хто захищається. За його словами, це спонукає лідерів цих держав впроваджувати санкції проти агресора, оскільки вони бояться політичного тиску з боку суспільств. «Але десь там тихенько за спиною допомагають росії обійти багато санкцій. Тому ми не бачимо, щоб санкції дуже сильно тиснули на російську федерацію», – сказав Глава держави.

Він додав, що санкції є правильною зброєю світу проти росії, яка нині забирає життя українців.

«Санкції – це зброя, яка не забирає життя. Вона просто показує, що не можна так порушувати міжнародне право, права людей, суверенітет, не можна забирати чуже, тим паче не можна забирати життя людей. Ось для чого потрібні такі інструменти», – сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 29 березня оголосив про створення при ОП групи експертів, які аналізуватимуть вплив застосованих проти російської федерації санкцій.

Читайте також: Зеленський - до спільноти Стенфорда: Українці й американці однаково розуміють слово «свобода»

Очолюють групу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), ексрадник президента США з питань національної безпеки посол Майкл Макфол.

20 квітня міжнародна експертна група презентувала План дій щодо посилення санкційного тиску на російську федерацію, 10 травня – Дорожню карту енергетичних санкцій, яка містить рекомендації щодо введення обмежень проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-