Членство України в ЄС: на Банковій переконані у позитивному висновку Єврокомісії

Членство України в ЄС: на Банковій переконані у позитивному висновку Єврокомісії

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква переконаний, що висновок Європейської комісії про відповідність України Копенгагенським критеріям членства в ЄС буде позитивним.

Про це він заявив в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Ми знаходимось на етапі підготовки висновку Європейської комісії щодо того, чи відповідає Україна Копенгагенським критеріям членства. <…> Всю інформацію про стан економіки, політики, юридичної бази, понад 5 тисяч сторінок тексту відповідей на опитувальник ми віддали. Європейська комісія прийняла і сказала, що це достатня інформація для того, щоб зробити висновок. Ми абсолютно впевнені, що цей висновок буде позитивним і він буде представлений орієнтовно на середину червня Європейською комісією», - зазначив Жовква.

Далі, за його словами, на саміті ЄС буде розглянуто питання про надання Україні статусу кандидата в члени в ЄС, і в разі отримання такого статусу розпочнуться перемовини з країнами-членами щодо угоди про вступ у Євросоюз.

Заступник очільника ОП додав, що після переговорів має відбутися підписання угоди та її ратифікація всіма парламентами держав - членів ЄС і України.

Читайте також: Захоплення рф частини території України не повинно завадити приєднанню до ЄС – Маасікас

«Потрібно на кожному етапі докладати відповідних зусиль і Україні<...>, але і багато залежить і від єдності держав - членів ЄС», - підкреслив Жовква.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 18 квітня передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статуту кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

9 травня Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника.

Президент підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-