Фінляндія підтримуватиме Україну на кожному етапі шляху до ЄС – премʼєрка

Фінляндія підтримуватиме Україну на кожному етапі шляху до ЄС – премʼєрка

Відео
Укрінформ
Фінляндія підтримуватиме Україну на кожному етапі набуття членства в Європейському Союзі.

Про це заявила Прем’єр-міністр Фінляндської Республіки Санна Марін на спільному з главою українського уряду Денисом Шмигалем брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна тепер у серцях усіх європейців. Україна – це вже фактично член європейської родини, має своє місце в цій родині», - сказала Марін.

Очільниця фінського уряду зауважила, що вітає рішення Президента Володимира Зеленського щодо початку процесу вступу України до ЄС через здобуття статусу кандидата. Марін також висловила сподівання, що висновки Європейської комісії в червні будуть позитивними і прокладатимуть дорогу Україні до повноцінного членства.

Читайте також: Фінляндія допоможе відбудувати українські міста

«Ми як країна разом із Європейським Союзом підтримуватимемо вас на кожному етапі вашого входження до нашої спільної європейської родини», - наголосила Премʼєр-міністр Фінляндії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 18 квітня передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Читайте також: Зеленський подякував прем'єрці Фінляндії за допомогу Україні

9 травня Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Президент підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-