Зеленський подякував прем'єрці Фінляндії за допомогу Україні

Зеленський подякував прем'єрці Фінляндії за допомогу Україні

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з Прем'єр-міністром Фінляндії Санною Марін подякував за військову допомогу й підтримку України.

Про це глава держави повдіомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Для нас військова допомога Фінляндії є дуже цінною. Зброя, санкційна політика та єдність наших партнерів у питанні вступу України в ЄС — це те, що може забезпечити міцність в обороні нашої землі. Дякую Прем’єр-міністру Фінляндії Санні Марін за візит і віддану підтримку!» - зазначив Зеленський.

За інформацією пресслужби Президента, він подякував уряду і народу Фінляндії за п’ять пакетів оборонної допомоги, санкції проти рф, а також за фінансову та гуманітарну допомогу.

Водночас глава держави наголосив на необхідності якнайшвидшого запровадження шостого пакету санкцій проти росії з боку ЄС. Окремо на зустрічі були обговорені ключові елементи розвитку санкційної політики демократичної спільноти щодо агресора.

Президент також зауважив, що дуже важливою є підтримка з боку Фінляндії майбутнього членства України у Євросоюзі та необхідних уже зараз рішень ЄС для реалізації цієї мети.

Він поінформував співрозмовницю про розпочату комплексну роботу з планування відбудови держави після перемоги та висловив сподівання на активну участь Фінляндії у цьому процесі.

Читайте також: Зеленський вітає готовність Фінляндії подати заявку на членство в НАТО

Крім того, Зеленський відзначив важливість відвідання Санною Марін Ірпеня та Бучі.

«Було вкрай важко дивитися на все те, що росія зробила з цими містами. Дуже багато людей загинуло. Та водночас викликає захват героїчний дух українського народу, який б’ється за свою свободу та за всю Європу», – зауважила Прем'єр-міністр Фінляндії.

Вона запевнила, що її країна і народ чудово розуміють українців, зважаючи на свій історичний досвід.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Фінляндії, голова Соціал-демократичної партії Санна Марін у четвер перебуває з візитом в Україні. Вона вже відвідала місто Ірпінь на Київщині.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-