Україна може запровадити санкції проти білорусі

Україна може запровадити санкції проти білорусі

Законопроєкт
Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрований проєкт закону про внесення змін до деяких законів щодо санкційної політики держави Україна по відношенню до республіки білорусь.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

«Основною метою законопроєкту є запровадження Україною спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів у відношенні республіки білорусь, які передбачають, зокрема, визначення правових засад та закріплення на законодавчому рівні механізму примусового вилучення з мотивів суспільної необхідності об’єктів права власності республіки білорусь, як держави що активно підтримує військову агресію російської федерації проти України, та її резидентів», - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Також пропонується розширення переліку суб’єктів, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), переліку підстав для припинення громадянства України, особами, які мають подвійне громадянство (України та республіки білорусь).

Читайте також: білорусь визнала, що через санкції втрачає до $18 мільярдів за рік

Автори законопроєкту – народні депутати Сергій Кузьміних, Георгій Мазурашу, Василь Вірастюк та Анатолій Остапенко. Вони переконані, що його ухвалення дозволить удосконалити законодавче врегулювання відносин у сфері захисту суверенітету і територіальної цілісності України, застосовувати спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи стосовно громадян України, які перебувають у громадянстві держави, що активно підтримує військову агресію російської федерації проти України, з одночасним позбавленням таких осіб українського громадянства, що максимально убезпечить нашу державу від колабораціоністів, зрадників та диверсантів з «п’ятої колони».

Законопроєкт вже передано на розгляд профільного парламентського комітету.

Читайте також: ЄС оприлюднив додаткові санкції проти білорусі

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Вторгнення ведеться, зокрема, і з території білорусі.

ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-