білорусь визнала, що через санкції втрачає до $18 мільярдів за рік

білорусь визнала, що через санкції втрачає до $18 мільярдів за рік

Укрінформ
Обсяг втрат, яких економіка білорусі зазнає через санкції Заходу, становить близько 16-18 млрд доларів за рік.

Як повідомляє Укрінформ, такі дані навів прем'єр-міністр країни Роман Головченко в інтерв'ю телеканалу Al Arabiya, повідомляє агентство БелТА.

За словами Головченка, через санкції виявився заблокований практично весь експорт білорусі до країн Європейського Союзу та Північної Америки.

"Ця сума на рік дорівнює близько $16-18 млрд", - заявив він.

Щоб компенсувати втрати, Мінськ має намір переорієнтувати потоки експорту на інші ринки, "зокрема, азійський, африканський, Близького Сходу та Арабської затоки", зазначив прем'єр.

Читайте також: ЄС оприлюднив додаткові санкції проти білорусі

Як повідомляв Укрінформ, санкції Державного департаменту США, які включають візові та інші індивідуальні обмеження, було запроваджено 8 травня американським урядом проти тисяч представників влади і військових у росії та білорусі.

Окрема увага звертається на дії режиму лукашенка в білорусі, осіб, причетних до насильницьких репресій проти політичної опозиції у цій країні. У зв'язку з цим Держдеп запровадив санкції проти трьох прибічників режиму, зокрема Дмитра Павличенка, Юрія Сівакова та Віктора Шеймана, а також деяких членів їхніх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-