Війна з рф: глава МЗС Австрії вважає, що москва наразі не готова дати шанс дипломатії

Війна з рф: глава МЗС Австрії вважає, що москва наразі не готова дати шанс дипломатії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг вважає, що наразі дипломатичного врегулювання щодо війни росії проти України не проглядається через небажання росії.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt, передає Укрінформ.

"На цьому етапі росія прагне досягти успіху на полі бою та створити нові реалії військовими засобами, особливо на півдні та сході України. Я дуже сумніваюся, що зараз москва готова дати дипломатії серйозний шанс", - заявив австрійський міністр.

Відповідаючи на запитання про спільну мету Заходу, Шалленберг заявив, що війна має закінчитися і росія мусить відновити територіальну цілісність України.

Водночас він наголосив, що демократично обране керівництво України має вирішувати, "чи готове воно вести переговори щодо вирішення проблеми та за яких обставин".

Читайте також: Глава МЗС Австрії - за «поетапну інтеграцію» України в Євросоюз

"Будь-яке рішення, за яке виступає Україна і яке покладе край гуманітарній катастрофі, слід вітати", - переконаний глава МЗС Австрії.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський під час Українського сніданку в Давосі заявив, що ця стадія війни може перейти у дипломатичний формат, коли росія покаже бажання перейти до нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-