Завершення війни залежить як від позиції Заходу, так і від бажання росії - Зеленський

Завершення війни залежить як від позиції Заходу, так і від бажання росії - Зеленський

Відео
Укрінформ
Завершення війни залежить як від об'єднаної позиції Заходу щодо допомоги Україні, так і від бажання росії сідати за стіл перемовин.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час Українського сніданку в Давосі, передає Укрінформ.

"Щодо до того, коли ця війна може закінчитися, я думаю, це залежить від деяких речей, конкретних речей. Перш за все, від бажання різних сторін”, — сказав Зеленський.

Насамперед, за його словами, завершення війни залежить від бажання об’єднаного Заходу не боятися воювати з російською федерацією. І також, на думку Президента, це залежить від бажання самої росії.

“Тому що ця війна в будь-якому випадку закінчиться, і ми розуміємо, що є “воєнна” частина війни (зараз найнапруженіший момент: багато крові невинних людей, цивільних людей, багато втрат військових). Після воєнної частини в будь-якому випадку, я впевнений, буде мирний процес, і буде стіл перемовин, і буде точно мир. Питання — з ким Україна буде домовлятися, питання — з яким президентом росії буде домовлятися Україна", — додав Зеленський.

Читайте також: Загарбники усвідомлюють, що війна не має сенсу - Зеленський

Президент України наголосив, що процес перемовин також залежить і від бажання вже діючого президента росії.

Щодо питання, чи можливо вести з діючим президентом рф перемовини, Зеленський зазначив, що, зараз путін знаходиться у власному інформаційному світі, і не розуміє, що Україна не піде на поступки.

"Ми боремося на своїй землі, і наголошую, це війна України не проти когось, а за себе, на своїй землі, за свою свободу. І точно за своє майбутнє. ...І тому він (путін – ред.) повинен жити в реальності, і його оточення повинно йому допомогти вийти з його інформаційної нереальності, яку вони самі побудували, упродовж багатьох років, десятиліть ... І тому говорити сьогодні можна тільки з президентом російської федерації, ні з яким посередником не має сенсу", - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна повернеться до переговорів, коли війська рф відійдуть на позиції до 24 лютого – Зеленський

За його словами, також велику роль відіграє і українське суспільство, яке побачило наслідки дій російських військ в Україні і бачить те, що відбувається зараз на окупованих територіях.

"То я думаю, бажання це (сідати за стіл перемовин — ред.) буде втрачатися щодня", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, 23 травня на щорічному Всесвітньому економічному форумі в Давосі президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив про те, що Міжнародна конференція з питань повоєнного відновлення України відбудеться влітку в Лугано.

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що до того часу країни-партнери та провідні компанії світу сформують свої пропозиції щодо відбудови України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-