Кулеба розкритикував «сотні аргументів» НАТО для України, щоб не злити путіна

Кулеба розкритикував «сотні аргументів» НАТО для України, щоб не злити путіна

Укрінформ
Багато хто в НАТО втратив моральне і професійне підґрунтя, щоб робити коментарі стосовно України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає кореспондент Укрінформу.

«Коли є політичне рішення, що "вони належать до нас, ми частина одного" - решта буде. Допоки такого політичного рішення немає, ви чуєте сотні аргументів, чому це неможливо. Ми розуміємо, як це працює. Але я вважаю, що багато хто в НАТО втратив моральне і професійне підґрунтя, щоб робити будь-які коментарі стосовно України», - сказав глава МЗС.

За його словами, НАТО як інституція нічого не робить для підтримки України.

Читайте також: Кулеба - про пропозицію піти на поступки путіну: Ця стратегія призвела до ракетних обстрілів Києва

«Це рішення самого Альянсу - не дозволяти НАТО як інституції діяти за цих обставин через заспокоєння щодо НАТО і росії у війні, але, знову ж таки, коли йдеться про вступ Фінляндії і Швеції, ніхто не зазначає, що це підвищує ризик того, що НАТО і росія наближаються до війни одне з одним», - заявив Кулеба, наголосивши, що вбачає у цьому "елемент лицемірства".

Як повідомлялося, 24 травня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс і надалі підтримуватиме Україну в її праві на самооборону, посилюватиме заходи стримування на своєму східному фланзі, але військ НАТО в Україні не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-