Єрмак і Расмуссен очолять міжнародну консультативну групу щодо гарантій безпеки для України

Єрмак і Расмуссен очолять міжнародну консультативну групу щодо гарантій безпеки для України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та екс-генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен очолять міжнародну консультативну групу, яка надаватиме пропозиції щодо гарантій безпеки для України.

Як передає Укрінформ, про це заявив Єрмак під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє Офіс Президента.

Єрмак оголосив про створення міжнародної консультативної групи, яка розроблятиме пропозиції щодо гарантій безпеки для України, у своєму виступі на панелі Securing Europe у межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

“Сьогодні я радий повідомити, що разом із колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном ми створюємо міжнародну консультативну робочу групу. Її мета – розробляти певні рекомендації щодо надійних та ефективних гарантій безпеки для України. Провідні діячі у сфері безпеки, політики та дипломатії, а також науковці будуть запрошені долучитися до роботи групи”, – заявив керівник ОП.

Читайте також: Сучасна система ППО і договір з безпеки: Зеленський – про свої головні завдання

Він висловив переконання, що друзі України візьмуть участь у роботі консультативної групи та зможуть запропонувати свої знання та досвід для ефективної реалізації цієї ініціативи.

“Наша мета – уникнути повторення помилок минулого, готуючи майбутнє для суверенної та вільної України”, – зауважив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний та керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у телефонній розмові з радником президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном і головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі обговорили наступні кроки з посилення оборонних спроможностей Української держави.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-