Давос: Україна запропонувала створити міжнародну організацію експортерів задля уникнення голоду

Давос: Україна запропонувала створити міжнародну організацію експортерів задля уникнення голоду

Укрінформ
Україна пропонує створити міжнародну організацію відповідальних експортерів продовольства задля уникнення голоду в багатьох країнах.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Голод потрібно зупиняти превентивно, коли він ще не почався. Зараз у світу немає такого інструмента. Тому пропонуємо створити організацію відповідальних і демократичних держав - експортерів продовольства, які можуть діяти з повагою до прав людини і глобальних правил торгівлі", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський закликає світ чинити опір рф, а не чекати застосування нею ядерної зброї

За його словами, мотивація в України стосовно такої ініціативи дуже проста: якими б не були поворотні моменти в історії, у людства має бути страховка від голоду. "І Україна готова надати майданчик для такої нової організації, безумовно потрібної", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, російська федерація викрала з тимчасово окупованих територій України близько 400 тисяч тонн зерна, що може призвести до голоду.

Читайте також: Світ поки не запровадив проти рф санкції, які змусять її заплатити за свої дії – Зеленський

Йдеться про території Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Крім того, російські війська своїми ракетними ударами знищують елеватори, склади, сільськогосподарську техніку та інфраструктуру в інших сферах країни. Таким чином, вони зривають проведення посівної кампанії.

Загалом Україна через блокування росією портів не може вивезти 90 млн. тонн зернових і через це щодня втрачає 170 млн. доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-