Зеленський закликає світ чинити опір рф, а не чекати застосування нею ядерної зброї

Зеленський закликає світ чинити опір рф, а не чекати застосування нею ядерної зброї

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликає світ чинити опір росії зараз, а не чекати застосування нею хімічної, біологічної або ядерної зброї.

Про це він сказав під час виступу на Всесвітньому економічному форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не чекайте рокових пострілів, не чекайте застосування росією спеціальної зброї хімічної, біологічної, не дай боже, ядерної. Не створюйте в агресора враження, що нібито світ не чинитиме достатнього спротиву. Захищайте одразу по максимуму свободу та нормальний, корисний для усіх мирний порядок у світі», – сказав Зеленський.

Він додав, що нині країни, які підтримують Україну, очікують того, чим завершиться ця війна, як наша держава зможе зупинити грубу силу, яка кинула виклик усьому, що світ насправді цінує.

Читайте також: Зеленський: Війна триває, і кожен з нас має щоденно дбати про допомогу обороні

Президент наголосив на необхідності посилення санкцій проти рф. «Щоб росія та кожен інший потенційний агресор, який хоче піти жорстокою війною проти сусіда, чітко знали, до чого це одразу призводить», – підкреслив він.

Як повідомлялося, у Давосі з 22 по 26 травня проходить Всесвітній економічний форум. Ця перша за понад два роки очна зустріч буде присвячена темі «Переломний момент історії: Державна політика та бізнес-стратегії». На форумі розглядатимуть глобальні проблеми і пошук рішень найнагальніших викликів, включаючи поточну пандемію COVID-19, війну в Україні, геоекономічні потрясіння та зміни клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-