Україна та Польща готові укласти угоду про спільний прикордонно-митний контроль – Зеленський

Україна та Польща готові укласти угоду про спільний прикордонно-митний контроль – Зеленський

Укрінформ
Україна та Польща найближчим часом укладуть двосторонню угоду щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного умовного кордону - коли Україна буде членом Європейського Союзу.

Про це Президент України Володимир Зеленський поінформував у виступі у Верховній Раді, де був присутній Президент Польщі Анджей Дуда. Текст промови опублікував заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Ми дійшли згоди найближчим часом втілити це і у відповідній двосторонній Угоді. Спершу щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного умовного кордону - коли Україна буде членом Європейського Союзу», - сказав Зеленський.

Він висловив упевненість, що всі необхідні рішення спочатку для статусу кандидата для України, а потім і для повноправного членства неодмінно будуть ухвалені. Зокрема, завдяки багатолітньому захисту Польщею українських інтересів на європейському континенті.

Читайте також: Зеленський заявив, що вони з Дудою розуміють один одного «з пів слова»

​«І я вдячний за вашу готовність, Анджею, здійснити разом з президенткою Словаччини Зузанною Чапутовою візити до європейських столиць з метою лобіювання питання членства України в Європейському Союзі у країнах – як-то кажуть, "скептиках". Насправді вони не скептики, а майбутні оптимісти. Саме так бачу наше спільне завдання на цьому напрямку», - зазначив Зеленський.

​Він також подякував польському Сейму за нещодавно ухвалений закон про допомогу громадянам України, які виїхали до Польщі через російську агресію.

«Це безпрецедентне рішення, за яким наші громадяни, які вимушено переїхали до Польщі через російську агресію, отримають майже такі ж права і можливості, як і громадяни Польщі. Легальне проживання, працевлаштування, навчання, медична опіка і соціальні гарантії. Це великий крок і жест великої душі, на які здатен тільки великий друг України», - наголосив український лідер.

Читайте також: Зеленський анонсував надання полякам особливого статусу в Україні

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда, виступаючи в неділю у Верховній Раді, сказав, що настав час для підписання нової угоди про добросусідство між Україною і Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-