Україну треба відбудовувати за воєнні репарації росії - президент Польщі

Україну треба відбудовувати за воєнні репарації росії - президент Польщі

Відео
Укрінформ
Україну потрібно відбудовувати за кошти агресора, зокрема через виплату росією воєнних репарацій і конфіскацію російських коштів у західних банках.

Про це під час виступу у Верховній Раді у ході візиту до Києва заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформ.

Як підкреслив польський лідер, Польща хоче активно сприяти відбудові інфраструктури України після руйнувань російським агресором. Він зауважив, що потрібними є спеціальні фонди на відновлення, і він про це говоритиме зі світовими лідерами під час цьогорічного форуму у Давосі (22-26 травня).

Читайте також: Дуда у Раді: Настав час укласти новий договір про добросусідство з Україною

"Але пам’ятаймо, що Україну має бути відбудовано насамперед за кошти агресора, за кошти російської федерації, яка напала на Україну і знищує українські будівлі, українську промисловість, забирає український врожай і яка вбиває в Україні людей", – підкреслив Дуда.

Він наголосив, що Україна має відбудовуватися за кошти воєнних репарацій росії.

"У першу чергу на це мають піти заморожені у даний момент у західних банках валютні резерви (росії – ред.), які є величезними", – наголосив Дуда.

Читайте також: США та Канада вже схвалили акти виплати репарацій від рф – ОП

Він додав, що росія напала на Україну, і саме вона має за це заплатити.

"У цьому немає жодних сумнівів… Зрозуміло, хто є агресором, на кого напали і чию землю сплюндровано", – констатував Дуда.

Як повідомлялося, під час візиту в Україну у неділю президент Польщі зустрінеться з главою Української держави Володимиром Зеленським, відбудуться також переговори делегацій двох країн.

З 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-