Війна має завершитися відновленням територіальної цілісності та суверенітету України — Єрмак

Війна має завершитися відновленням територіальної цілісності та суверенітету України — Єрмак

Укрінформ
Нинішня війна має стати останньою для російської федерації та завершитися відновленням територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак сказав під час виступу в аналітичному центрі Chatham House, передає Укрінформ.

"Нинішня війна має стати останньою для росії. Вона повинна завершитися повним відновленням територіальної цілісності та суверенітету України. Тобто нашою перемогою. Нашою спільною з цивілізованим світом перемогою. Адже сьогодні Україна захищає не лише себе. Україна сьогодні – це Фермопіли Європи", – наголосив він.

Читайте також: Україна сама визначатиме параметри своєї перемоги – Кулеба

Єрмак підкреслив, що допомога Україні – це не лише питання морального вибору, а ще й інвестиція в європейську та світову безпеку.

"Тож дозволю собі перефразувати вислів Честертона: не уникайте участі в побудові паркану, коли знаєте, заради чого він потрібен. А ви знаєте", – додав Єрмак.

Керівник ОП зауважив, що так званий паркан має складатися з чотирьох частин: зброя для України, продовження та посилення санкційного тиску на росію, налагодження механізмів репарації та економічна допомога українській державі, побудова надійної системи гарантій.

Читайте також: Бажання зберегти обличчя путіну є хворобою в Європі, яку вилікує жорстока історія – Кулеба

Нагадаємо: 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово захоплених територіях загарбники влаштували терор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-