Блінкен - про відновлення роботи посольства США у Києві: Ми готові протистояти майбутнім викликам

Блінкен - про відновлення роботи посольства США у Києві: Ми готові протистояти майбутнім викликам

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен з нагоди відновлення роботи американського посольства у Києві заявив, що Вашингтон продовжуватиме підтримувати українську владу й народ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в його заяві, опублікованій на сайті Держдепу США.

«Ми офіційно відновлюємо роботу посольства США в Києві. Український народ за нашої безпекової допомоги захищає свою Батьківщину перед обличчям вторгнення росії, і, як наслідок, прапор США знову замайорів над посольством. Ми з гордістю стоїмо разом з урядом і народом України та продовжуємо підтримувати їх, коли вони захищають свою країну від загарбницької війни кремля», - зазначив Блінкен.

Читайте також: Сенат одноголосно затвердив кандидатуру посла США в Україні

Він додав, що роблячи цей важливий крок, США вжили додаткові заходи для підвищення безпеки американських дипломатів, які повертаються до Києва.

«Ми готові протистояти майбутнім викликам. Війна триває. російські війська щодня несуть смерть і руйнування. Мільйони українців вимушені залишити свої домівки й сумують через втрату близьких. Ми рішуче підтверджуємо відданість народу та уряду України та з нетерпінням чекаємо виконання нашої місії від посольства США в Києві», - зазначив Блінкен.

Читайте також: Україна вже отримала майже дві третини снарядів для гаубиць M777 - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, посольство США в Україні офіційно відновило роботу в Києві. Увечері 18 травня прапор Сполучених Штатів Америки замайорів над посольством США в українській столиці.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-