Україна вже отримала майже дві третини снарядів для гаубиць M777 - Пентагон

Україна вже отримала майже дві третини снарядів для гаубиць M777 - Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати вже доставили в Україну понад 130 тисяч 155-мм снарядів до гаубиць М777, що становить майже дві третини від запланованої кількості.

Про це повідомив під час телефонного брифінгу високопоставлений чиновник Пентагону, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується 155-мм снарядів, то поставлено 64% від загальної кількості. Я хотів би нагадати, що після останнього оголошення про пакет на $150 мільйонів, їхня загальна кількість становить 209 тисяч для калібру 155 мм – тож понад 130 тисяч із них уже доставлені в Україну», - сказав представник оборонного відомства США.

Він зазначив, що поставки продовжуються щодня, і не тільки зі Сполучених Штатів.

Читайте також: Майже всі американські гаубиці вже в Україні - посольство США

«Протягом останніх 24 годин до цього регіону було здійснено десять авіарейсів із семи різних країн», - уточнив чиновник, додавши, що США продовжують координувати міжнародні зусилля в цьому питанні.

Він також поінформував, що українські військові проходять тренування, опановуючи обслуговування гаубиць М777, а також використання безпілотних систем Puma.

Крім того, представник Пентагону підтвердив, що в Україну передано три з одинадцяти виділених гелікоптерів Мі-17. Причому один із них, за повідомленнями української сторони, вже здійснив дві бойових місії.

Читайте також: Німеччина передасть Україні гаубиці Panzerhaubitz 2000, «зенітні танки» Gepard та базуки

Представник оборонного відомства США також зазначив, що на території України наразі перебувають щонайменше 106 батальйонних тактичних груп рф. Причому основні сили росіян зосереджуються поблизу Ізюма й на північ від Лимана.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу українські сили продовжували знищувати живу силу й техніку ворога. Найбільших утрат ворог зазнав на Бахмутському та Запорізькому напрямках.

Фото: Головнокомандувач ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-