Шмигаль – про €9 мільярдів від Єврокомісії: Важливий меседж щодо відбудови України

Шмигаль – про €9 мільярдів від Єврокомісії: Важливий меседж щодо відбудови України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Деніс Шмигаль висловив вдячність Європейській комісії за виділення 9 млрд євро макрофінансової допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Європейська комісія затвердила План відбудови України! Вже зараз пропонується надати Україні 9 млрд євро макрофінансової допомоги. Це стане дуже суттєвою допомогою для нашої держави. В умовах, коли росія хоче затягнути війну, наші європейські союзники демонструють, що ми точно не залишимося сам на сам із агресором", - зазначив Шмигаль.

Проте, за його словами, головне не гроші, а це офіційно оформлений меседж, що ЄС стане ключовим гравцем у майбутній відбудові України. "Ми разом будемо не просто відновлювати те, що зруйнували росіяни, а будемо будувати Нову Україну. За новими європейськими правилами", - підкреслив він.

Читайте також: Єврокомісія надасть технічну допомогу для 9-ти країн ЄС у прийнятті біженців з України

"Європейський Союз буде спиратися на план, який розробляє наша Нацрада з питань повоєнного відновлення. Україна буде "власницею" процесу, але для максимальної прозорості та ефективності ми залучимо наших європейських партнерів", - підкреслив Шмигаль.

Спільний план спиратиметься на 4 "стовпи": відбудова всієї інфраструктури за найновішими стандартами та європейською політикою, модернізація української держави та наших інституцій, максимальна інтеграція України з ЄС в усіх сферах і напрямках, економічна трансформація, в тому числі нові можливості для українського бізнесу, наголосив він.

"Ми вдячні Єврокомісії за прийняття цього документа, який демонструє надзвичайний рівень солідарності з нашою країною. Ми впевнені у перемозі й так само впевнені, що відбудуємо нашу прекрасну Україну, яка буде сильним та рівноправним членом Європейського Союзу!", - підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄК запропонувала план допомоги Україні та її повоєнної відбудови, що передбачає довгострокові реформи й інвестиції, а також негайну короткотермінову макрофінансову допомогу в обсязі 9 мільярдів євро у 2022 році.

Фото: Кабмін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-