Єврокомісія надасть технічну допомогу для 9-ти країн ЄС у прийнятті біженців з України

Єврокомісія надасть технічну допомогу для 9-ти країн ЄС у прийнятті біженців з України

Укрінформ
Європейська комісія оголосила сьогодні про надання технічної допомоги для дев’яти країн-членів ЄС, за їхнім запитом, для прийому та облаштування біженців з України, що рятуються від путінської війни.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Комісії.

«Європейська комісія запропонує технічний досвід для того, щоб допомогти 9-ти країнам-членам прийняти людей, які рятуються від війни в Україні. Країни ЄС, що звернулися по таку підтримку, отримають її протягом наступних місяців. Це такі країни як Бельгія, Кіпр, Чеська Республіка, Франція, Греція, Італія, Польща, Румунія та Словаччина», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, така допомога надаватиметься з використанням так званого Інструменту технічної підтримки (TSI), що створений під егідою Єврокомісії. Він призначений для сприяння у раціональному використанні фондів, що виділені країнам-членам для прийняття та інтеграції українських біженців, та у виконанні положень Директиви з тимчасового захисту.

Це, зокрема, включає процес адміністративного оформлення українських біженців, визнання їх професійної кваліфікації та дипломів з метою входження на ринок праці ЄС, адаптації шкільних атестатів з метою продовження освіти для дітей шкільного віку.

«Російське вторгнення в Україну спричинило безпрецедентну гуманітарну кризу. Наш обов’язок – допомогти тим, хто рятується від війни та шукають безпеку в ЄС. Це означає надання їм місць для проживання, до освіти, до медичного обслуговування та до працевлаштування. За використанням Інструменту технічної підтримки Єврокомісія допоможе країнам ЄС зробити це швидко та спокійно» - зазначила з цього приводу Єврокомісар з питань регіонального розвитку та реформ Еліза Феррейра (Elisa Ferreira).

Читайте також: У Латвії зареєструвалися майже 29 тисяч українських біженців

Як вже повідомлялося, 24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

За даними ООН, після початку бойових дій більше 6 мільйонів українців, переважно жінок і дітей, були вимушені рятуватися від путінських бомб та снарядів на території європейських країн. Реагуючи на цю ситуацію, ЄС вперше в історії активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає українським біженцям право в’їзду на територію ЄС, на проживання, на отримання базових соціальних послуг, включаючи медичне обслуговування, освіту та працевлаштування. Дія цієї директиви розрахована на один рік, з можливість продовження до 3 років. Водночас дія цього документу може бути припинена достроково, якщо ситуація в Україні дозволятиме безпечне повернення українських біженців додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-