Кулеба обговорив з нідерландським колегою поставки зброї та «кандидатський» статус України

Кулеба обговорив з нідерландським колегою поставки зброї та «кандидатський» статус України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі з нідерландським колегою Вопке Гукстрою в Гаазі обговорив постачання зброї, нові санкції проти росії та надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері.

«Зустрівся з моїм колегою та другом Вопке Гукстрою на початку мого візиту до Гааги. Подякував йому та уряду Нідерландів за їхні зусилля щодо захисту миру в Україні та Європі. Ми зосередилися на подальших поставках зброї, нових санкціях проти росії та статусі кандидата в члени ЄС для України», - написав Кулеба.

Читайте також: Кулеба обговорив з французьким колегою ідею Макрона про «спільноту» замість ЄС

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 17-18 травня перебуватиме в Гаазі, де у розвиток діалогу лідерів України та Нідерландів проведе зустрічі з членами уряду та парламенту. Сторони скоординують кроки для посилення обороноздатності нашої держави, розширення санкцій проти росії та зміцнення Європейського Союзу.

Під час візиту до Нідерландів Кулеба також приділить окрему увагу просуванню позовів України проти рф у міжнародних судових інстанціях для притягнення росії до відповідальності за її злочини проти України та українського народу.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра 10 травня відвідав з візитом Україну.

Фото: @DmytroKuleba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-