Кулеба обговорив з французьким колегою ідею Макрона  про «спільноту» замість ЄС

Кулеба обговорив з французьким колегою ідею Макрона про «спільноту» замість ЄС

Укрінформ
Глава українського МЗС Дмитро Кулеба проясняв ситуацію щодо заяв президента Франції Еммануеля Макрона стосовно європейської перспективи України з французьким колегою Жан-Івом ле Дріаном на полях зустрічі голів дипломатичних відомств країн G7 у німецькому Любеку 13 травня.

Про це Кулеба розповів журналістам після зустрічі з колегами з країн G7, передає Укрінформ.

За його словами, розмова з ле Дріаном була дружньої і конструктивною. Той запевнив, що ідея Макрона не спрямована на те, щоб обійти Україну або знайти альтернативне рішення для її європейських амбіцій. «Це запевнення важливе, тепер ми маємо чітку картину», - сказав Кулеба.

За його словами, Київ не бачить суперечності між наданням Україні статусу кандидата на членство в ЄС на саміті в липні та започаткуванням процесу реформування ЄС. Ці процеси можуть взаємодоповнюватися, вважає український дипломат.

Аргументи скептиків щодо надання Україні статусу кандидата він вважає не раціональними, а такими, що базуються на побоюванні ухвалювати історичні рішення.

«Європа переживає часи змін. І ті, хто буде готовий ухвалювати рішення, отримають найбільші дивіденди», - заявив Кулеба.

Підсумовуючи, він зазначив, що «очікує на півтора місяця захоплюючих перемовин із деякими європейськими столицями щодо питання надання Україні статусу кандидата».

Читайте також: Німеччина сприятиме якнайшвидшому вступу України до ЄС – президентка Бундестагу

Як повідомлялося, 9 травня Макрон, виступаючи на закритті Конференції про майбутнє Європи в Європарламенті у Страсбургу, заявив: «Потрібні кілька років, а може й десятиліття, щоб Україну прийняли до Європейського Союзу». За його словами, Україна та інші країни-сусідки ЄС повинні мати альтернативний варіант євроінтеграції. Ним, окрім приєднання до ЄС, може стати так звана «європейська політична спільнота».

 Фото: picdrop.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-