Сенат США провів перше процедурне голосування за пакет для України на $40 мільярдів

Сенат США провів перше процедурне голосування за пакет для України на $40 мільярдів

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США переважною більшістю голосів ухвалила припинити дебати стосовно законопроєкту про виділення майже $40 мільярдів на підтримку України та перейти до подальших кроків.

Процедурне голосування відбулося в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

За те, щоб припинити обговорення законопроєкту та призначити остаточне голосування щодо нього пізніше цього тижня, проголосував 81 сенатор. Одинадцять законодавців висловилися проти (всі – республіканці). Ще восьмеро не були присутні в сесійній залі.

Один із республіканців, який виступив проти законопроєкту в нинішньому вигляді, сенатор Джош Холі після голосування пояснив свою позицію.

«Витратити $40 мільярдів на допомогу Україні – це понад утричі більше, ніж витратила вся Європа разом, що не відповідає інтересам Америки», - зазначив законодавець.

Крім того, за його словами, виділення такої суми не матиме належного нагляду з боку США.

Очікується, що основне голосування стосовно законопроєкту у верхній палаті американського Конгресу відбудеться в середу. Після цього документ має затвердити президент Байден.

Читайте також: Новий пакет підтримки від США включає допомогу в розслідуванні злочинів рф - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня Палата представників США ухвалила масштабний законопроєкт, який передбачає додаткове виділення близько $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України. Сенат планував ухвалити його у четвер, 12 травня. Однак республіканець Ренд Пол, якого вважають проросійським політиком і прихильником Дональда Трампа, заблокував прискорений процес ухвалення нового пакету підтримки України.

Минулої п’ятниці Пентагон повідомив, що зможе продовжувати фінансування підтримки України до нинішнього четверга й закликав Конгрес прискорити процедуру ухвалення проєкту закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-