У США сенатор-республіканець заблокував швидке ухвалення допомоги Україні на $40 мільярдів

У США сенатор-республіканець заблокував швидке ухвалення допомоги Україні на $40 мільярдів

Укрінформ
У США сенатор-республіканець Ренд Пол заблокував ухвалення законопроєкту про допомогу Україні на суму близько 40 мільярдів доларів. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN. Перед цим лідер більшості у Сенаті демократ Чак Шумер та лідер республіканців Мітч Макконнелл, демонструючи рідкісну єдність, закликали якнайшвидше ухвалити цей документ.

Для подолання заперечення Пола може знадобитися кілька днів, але зрештою в ухваленні законопроєкту про додаткові витрати ніхто не сумнівається.

Читайте також: Впливові американці закликали Сенат якнайшвидше затвердити допомогу Україні

Пол домагається призначення спеціального генерального інспектора для нагляду за тим, як витрачається військова допомога Україні. Члени обох партій загалом згодні з цією ідеєю, але внесення змін до законопроєкту на нинішньому етапі потребуватиме певного часу та уповільнить надання допомоги.

«Ми не можемо рятувати Україну, прирікаючи на загибель економіку США», - заявив Пол, якого вважають проросійським політиком.

«Усе, чого він досягне своїми сьогоднішніми діями, - це відтермінує цю допомогу. Але не зупинить»,- сказав Шумер.

Як повідомляв Укрінформ, Макконнелл звернувся у четвер до законодавців із закликом провести прискорену процедуру розгляду та ухвалення пакету допомоги Україні у розмірі майже $40 мільярдів до завершення дня.

Читайте також: США готові надати Україні всі необхідні можливості для протидії рф - глава Пентагону

Раніше Палата представників ухвалила цей законопроєкт. Із закликом до Сенату прискорити процес ухвалення цього документа неодноразово виступала адміністрація США, а також впливові американці, які підтримують Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-