Канада надає Україні технічні поради у просуванні до членства в НАТО

Канада надає Україні технічні поради у просуванні до членства в НАТО

Укрінформ
Канада підтримує політику відкритих дверей НАТО та надає Україні стратегічну дорадчу допомогу на шляху євроатлантичної інтеграції, але наразі головна увага приділена підтримці України у боротьбі із російською агресією та посиленню переговірних позицій Києва.

Про це сьогодні у Брюсселі заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі (Mélanie Joly) перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка була запрошена взяти участь у зустрічі європейських міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У тому, що стосується України, Канада завжди була прихильницею політики відкритих дверей НАТО. Були випадки і раніше, коли до НАТО приєднувалися нові країни. Наразі ми широко залучені до підтримки України в цих переговорах, щоб створити потужний механізми з безпеки. У цей момент ми будемо продовжувати пропонувати стратегічну технічну пораду для українських переговірників... У цьому контексті ми продовжимо надавати технічні поради для України, щоб посилити її позиції у переговорах», - зауважила міністр закордонних справ Канади.

Відповідаючи на запитання журналістів, вона висловилася за найшвидше входження до НАТО Фінляндії та Швеції.

Читайте також: Україна сподівається на швидкий розгляд її заявки на вступ у НАТО - як Швеції і Фінляндії

«Канада має багато спільного з Фінляндією і Швецією, включаючи спільні цінності та «північні реалії». Наша мета - бути серед перших країн, які зможуть ратифікувати їх входження до НАТО. Перехідний період між заявкою на членство і ратифікацією має бути скороченим. Ми будемо працювати з близькими партнерами, щоб переконати їх також пришвидшити процес ратифікації», - зазначила Мелані Жолі.

За її словами, Канада має тісні контакти з турецьким колегами, щоб вирішити існуючі суперечності (навколо входження до НАТО Фінляндії та Швеції – ред.).

«Ми маємо скористатися цим історичним моментом, і він є важливішим за будь-які двосторонні проблеми», - додала керівниця зовнішньополітичного відомства Канади.

Читайте також: Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО стане історичним моментом для Європи – Столтенберг

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається Рада міністрів закордонних справ ЄС за участі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. Ситуація в Україні та її боротьба проти російської агресії, економічна, фінансова, гуманітарна та військова підтримка ЄС для України, а також перспективи її повоєнного відновлення будуть у центрі уваги європейських урядовців під час сьогоднішнього обговорення.

24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковану війну проти України, почала масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, розпочала репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях України. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-