Посольство США дуже скоро відновить роботу в Києві - Блінкен

Посольство США дуже скоро відновить роботу в Києві - Блінкен

Укрінформ
Адміністрація США планує «дуже скоро» поновити роботу посольства в Києві, і американські дипломати вже працюють над цим в Україні.

З такою заявою виступив у неділю державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Німеччини, передає Укрінформ із посиланням на Держдепартамент.

«Американські дипломати повернулися в Україну після кількох тижнів роботи з Польщі.  Ми знову відкриваємо наше посольство в Києві – ми вживаємо всіх необхідних заходів, але ця робота триває – і дуже скоро ми відновимо роботу», - зазначив очільник Держдепу США.

Він нагадав, що президент Джо Байден висунув кандидатуру Бріджит Брінк на посаду посла США в Україн: «Вона видатний дипломат-ветеран.  Ми сподіваємося, що Сенат швидко затвердить її».

Читайте також: Бріджит Брінк визначила для себе пріоритет номер один

Блінкен також висловив сподівання, що Конгрес США швидко ухвалить законопроєкт про додаткове виділення $40 мільярдів, «аби забезпечити, що наша здатність надавати допомогу Україні не буде перервана».

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США планує незабаром провести голосування за проєкт закону, що передбачає $40 мільярдів підтримки для України, а також за кандидатуру Бріджит Брінк на посаді посла в нашій державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-