Бріджит Брінк  визначила для себе пріоритет номер один

Бріджит Брінк визначила для себе пріоритет номер один

Укрінформ
Бріджит Брінк під час слухань у профільному комітеті сенату США щодо призначення її главою американської дипмісії в Україні заявила, що докладе всіх зусиль для якнайскорішого відновлення роботи посольства у Києві.

Слухання відбулися в Комітеті з міжнародних справ сенату США у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Не знаю точно, як швидко ми зможемо повернутися до цього процесу, але я знаю, що ми намагатимемося зробити це якомога скоріше. І звісно, це моє сподівання й план – в разі затвердження отримати можливість розпочати свою місію безпосередньо в Києві»,- зазначила дипломат.

Вона уточнила, що в цій ситуації потрібно враховувати умови безпеки.

«Я маю високий рівень довіри до наших експертів у галузі безпеки, в тому числі тих, що працюють на місцях, які дають нам поради, щоб ми могли просувати наші стратегічні інтереси. Це означає бути присутніми та працювати з українською владою, іншими посольствами, а також координувати роботу з Вашингтоном із Києва», - додала Брінк.

Читайте також: Бріджит Брінк очолить посольство США в Україні після затвердження її кандидатури сенатом

Вона також зазначила, що визначає для себе пріоритетом номер один просування стратегічних інтересів, «які полягають у тому, щоб Україна була демократичною, суверенною й процвітаючою країною».

У цьому зв’язку Брінк пообіцяла працювати разом із Конгресом, аби допомогти Україні досягти успіху на полі бою та за столом переговорів, а також забезпечити, щоб росія зазнала «стратегічної поразки» у спробах панувати над Україною.

Посол висловила готовність працювати з Конгресом над забезпеченням подальшої гуманітарної й економічної підтримки України, а також притягненням до відповідальності винних у воєнних злочинах в Україні.

Брінк зауважила, що вважає ще одним пріоритетом зусиль посольства США допомогу Україні у відбудові.

Читайте також: У Києві вже відновили роботу 36 іноземних представництв - Президент

«Ми підтримуємо рішення народу України щодо більшої інтеграції в європейську спільноту, а також прагнення реалізувати складні й серйозні внутрішні реформи, необхідні для досягнення цієї мети», - наголосила Брінк.

Як повідомляв Укрінформ, Бріджит Брінк до останнього часу працювала послом США в Словаччині. Президент Джо Байден 25 квітня номінував її на посаду глави американської дипмісії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-