У Києві вже відновили роботу 36 іноземних представництв - Президент

У Києві вже відновили роботу 36 іноземних представництв - Президент

Укрінформ
Роботу в столиці України відновили вже загалом 36 дипломатичних представництв інших держав.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Вдячний за поновлення роботи посольств у нашій столиці. Це важливий жест, який підтверджує впевненість Європи в майбутньому України. Загалом уже 36 іноземних представництв працюють у столиці», - сказав Зеленський.

За його словами, сьогодні був складний день. Президент продовжив звертатися до іноземних парламентів, до тих держав і народів, чия підтримка важлива, а особливо зараз.

Читайте також: Зеленський: ЗСУ роблять усе для звільнення всіх наших міст і наших людей

Так, у зверненні до парламенту Словаччини Зеленський подякував за потужну оборонну, санкційну та іншу підтримку. Пояснив свій погляд на те, чому енергетична співпраця з росією не може розглядатися у відриві від агресивної політики цієї держави. І на українському прикладі, нагадавши історію газової так званої дружби з Росією, показав, яких помилок варто уникнути.

Зверненням до мальтійського парламенту Президент нагадав про героїчну битву за Мальту у Другій світовій війні, яка дуже схожа на сьогоднішню боротьбу українців у війні за незалежність і свободу проти росії.

«Робимо все, щоб і зараз протистояння на нашій землі завершилось саме так. І для цього ми потребуємо принциповості у підтримці, у санкціях. Зокрема й від Мальти», - зазначив глава держави.

Читайте також: Зеленський назвав три інструменти, необхідні для якнайшвидшої перемоги

У вівторок Зеленський провів у Києві переговори з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів. Говорили про посилення України, про якнайшвидше завершення війни. Обговорили також деталі того, як ці країни можуть долучитися до післявоєнної відбудови України.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-