За надання Україні $40 мільярдів проголосують у середу - лідер республіканців у Сенаті США

За надання Україні $40 мільярдів проголосують у середу - лідер республіканців у Сенаті США

Укрінформ
Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл очікує, що сенатори в середу, 18 травня, остаточно проголосують за надання додаткової допомоги Україні в розмірі майже 40 млрд доларів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Washington Post.

«Я думаю, важливо, щоб Сполучені Штати допомогли, важливо щоб вільний світ допоміг», - сказав в неділю Макконнелл журналістам у Стокгольмі.

Відповідаючи на запитання про деяких республіканців, котрі висловили стурбованість щодо витрат на Україну, він зазначив, що це не благодійність.

«Важливо вказати нашим колегам та американському народові, що це в наших інтересах. Це не благодійність. Це не якась подачка. Ідеться про безжального бандита, який розпочав воєнний похід по Європі», - зауважив сенатор.

Читайте також: Пентагон закликав Конгрес ухвалити до 19 травня новий пакет допомоги Україні

Макконнелл додав, що підтримає включення Сполученими Штатами росії до списку держав-спонсорів тероризму. Крім того, він назвав очікувані заявки Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО «однієї з добрих речей, які з'явилися внаслідок цього вторгнення».

За його словами, надання Україні американських ракетних систем, танків та іншої зброї залишається «на розгляді». Він наголосив, що умови закінчення війни мають вирішувати самі українці.

«Перемога - це те, що Зеленський та українці визнають задовільним. Президент Зеленський хоче повернути свою країну, тож метою є її територіальна цілісність», - пояснив Макконнелл.

Як повідомлялося, у суботу Макконнелл та делегація республіканців здійснили візит до Києва, де на зустрічі з Зеленським наголосили, що допомога Україні користується широкою двопартійною підтримкою.

Читайте також: Сенат США схвалив резолюцію на підтримку України

Палата представників 10 травня ухвалила цей законопроєкт. Із закликом до Сенату прискорити процес ухвалення цього документа неодноразово виступала адміністрація США, а також впливові американці, які підтримують Україну.

Сенатор-республіканець Ренд Пол 13 травня, користуючись процедурними важелями, заблокував швидке ухвалення законопроєкту в Сенаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-