Сенат США схвалив резолюцію на підтримку України

Сенат США схвалив резолюцію на підтримку України

Укрінформ
Сенат США переважною більшістю голосів у четвер проголосував за непохитну підтримку незалежної України та «засудження» російської військової агресії проти свого сусіда.

Як передає Укрінформ, таким чином, сенат проголосував за символічну резолюцію на підтримку України, повідомляє Associated Press

Дана резолюція не має сили закону, але офіційно заявляє про «непохитну підтримку США безпечної, демократичної та незалежної України» та «засуджує нарощування російської військової сили» на кордоні з Україною.

Голосування було одностайним, без заперечень чи формального поіменного голосування.

«Цей Конгрес єдиний у своїй підтримці незалежності та суверенітету України», – сказав сенатор Роб Портман, штат Огайо.

Зазначається, що резолюція закликає президента США Джо Байдена змусити уряд США вичерпати всі наявні інструменти, щоб накласти «значні витрати» на Росію та «відновити мир у Європі».

Читайте також: У парламенті Японії ухвалили резолюцію на підтримку України

В остаточному тексті йдеться про те, що резолюція не повинна тлумачитися як дозвіл на застосування військової сили проти Росії або на введення збройних сил США в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, авторами резолюції виступили представники обох партій – сенатори Роб Портман, Джин Шахін, Дік Дурбін, Джон Корнін, Джеймс Ріш і Боб Менендес.

Читайте також: Сенат Польщі ухвалив резолюцію на підтримку України

Раніше сенатор-республіканець Ренд Пол, який раніше активно підтримував Дональда Трампа, заявив, що має намір заблокувати прийняття за швидкою процедурою в Сенаті символічної двопартійної резолюції на підтримку України та засудження дій Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-