Європейську Раду закликали не відкладати надання Україні статусу кандидата в ЄС

Європейську Раду закликали не відкладати надання Україні статусу кандидата в ЄС

Укрінформ
Громадськість Євросоюзу та України закликала Європейську Раду терміново надати Україні статус кандидата на членство в ЄС, не відкладаючи це рішення на другу половину 2022 року.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Посилаючись на спільну декларацію Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, вона зазначила, що її представники позитивно оцінюють прогрес України у виконанні Угоди про асоціацію, навіть з урахуванням війни.

Стефанішина зауважила, що вони також звернулись до офіційних органів Євросоюзу щодо максимального пришвидшення процесу юридичного оформлення членства України у складі ЄС та сприяння в імплементації секторальних реформ, продовжуючи працювати над інтеграцією України до внутрішнього ринку ЄС відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте також: Кулеба закликав Німеччину очолити процес приєднання України до ЄС

Як повідомлялося, Платформа громадянського суспільства створена відповідно до Угоди про асоціацію. До її складу входять представники громадянського суспільства України та членів Європейського економічного і соціального комітету.

18 квітня Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Пізніше Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника.

Читайте також: Кулеба обговорив з французьким колегою ідею Макрона про «спільноту» замість ЄС

Президент Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Планується, що глави держав та урядів країн ЄС обговорять заявку України на вступ до Європейського Союзу на саміті у червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-