Кулеба закликав Німеччину очолити процес приєднання України до ЄС

Кулеба закликав Німеччину очолити процес приєднання України до ЄС

Укрінформ
Приєднання України до ЄС неминуче і невдовзі країна отримає статус кандидата на вступ, а Німеччина може очолити цей процес просування та увійти в історію.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми мали дуже раціональну дискусію з німцями, але я їм сказав дуже просту річ: це все одно станеться. Це неминуче. Однозначно Україна отримає статус кандидата рано чи пізно. Ми хочемо, щоб це сталося рано, але своєчасно, наприкінці червня на саміті ЄС», - зазначив Кулеба.

Глава МЗС наголосив, що перед німецькими елітами дуже простий вибір: або очолити цей процес і вписати свої імена в історію Європи, або ж це все одно станеться, але без їхнього лідерства.

«Мені здається, було б краще, якби ви стояли на чолі цього процесу», - зауважив міністр.

Глава МЗС зауважив, що Київ буде і далі працювати з Німеччиною, а також закликав кожного, хто має контакти, друзів у Німеччині, мобілізувати максимальну підтримку для того, щоб наприкінці червня на саміті Європейського Союзу Україна отримала статус кандидата.

Читайте також: Кулеба обговорив з французьким колегою ідею Макрона про «спільноту» замість ЄС

Як повідомлялося, раніше Кулеба підкреслював, що у німецьких політиків наразі немає жодних раціональних аргументів, щоб відмовити Україні у наданні статусу кандидата на членство в Євросоюзу на саміті в червні.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-