Українці рятували євреїв від нацистів, а тепер світ має захистити українців від росії – МЗС

Українці рятували євреїв від нацистів, а тепер світ має захистити українців від росії – МЗС

Укрінформ
Українці, яким надано звання Праведників народів світу, у роки Другої світової війни рятували євреїв від нацистів, а тепер небайдужі люди світу мають захистити українців від російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у дописі Міністерства закордонних справ у Фейсбуці.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що 14 травня вшановуємо українців, які, які, ризикуючи власним життям і долями своїх рідних та близьких, рятували євреїв від знищення нацистами у часи Другої світової війни. Сьогодні світ знову переживає кризу, спричинену російською ідеологією та агресивною пропагандою, основною мішенню яких стали українці, акцентували українські дипломати.

Читайте також: російське МЗС виконує функцію відбілювання злочинів путіна – Джапарова

“Найефективнішою відповіддю на безпрецедентні звірства російських окупантів, які вони коять щодня вбиваючи та катуючи українців, є опір, невідворотнє покарання злочинців, солідарність і підтримка з боку партнерів і усіх небайдужих людей світу”, - заявили у МЗС.

Читайте також: Загарбники розбомбили єврейський цвинтар у Глухові

Як відомо, Україна посідає четверте місце за кількістю Праведників народів світу після Польщі, Нідерландів та Франції. Це звання присвоюється ізраїльським Національним меморіалом Катастрофи та Героїзму «Яд Вашем» особам, які за своєю національністю не були євреями, але з ризиком для власного життя рятували євреїв під час нацистської навали.

Загалом цього почесного звання удостоєні понад 2670 українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-