Загарбники розбомбили єврейський цвинтар у Глухові

Загарбники розбомбили єврейський цвинтар у Глухові

Фото
Укрінформ
Рашисти влучили ракетою у єврейське кладовище у Глухові Сумської області.

Про це в Телеграм повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

«рашисти влучили ракетою у єврейське кладовище у Глухові. Це черговий прямий доказ того, що у росії немає нічого святого взагалі, а також того, що вони нічим абсолютно не відрізняються від фашистів, які знищували євреїв 80 років тому», - написав Ткаченко.

Читайте також: Атакували не вперше: росіяни розбомбили церкву УПЦ (МП) на Донеччині

Він нагадав, що на території цього цвинтаря поховані євреї – жертви погрому 1918 року. Братське поховання одночасно є могилою цадиків Менахема-Нохіма-Давида Гесельова та Ісраеля-Дов-Бера Нохімова Шум'яцьких. Це не тільки пам'ятка історії, а й особливий символ для всього єврейського народу.

Але, за словами Ткаченка, могили головних цадиків вціліли.

«Доказом того, що всі вищі сили все ж таки на нашому боці є те, що могили головних цадиків вціліли. Це дійсно чудо після такого влучання. Місцеві й досі сидять у бомбосховищах, бо сирени не змовкають», - зазначив він.

Ткаченко вважає, що росія продовжує доводити свою мізерну сутність, а світова спільнота має невідкладно реагувати на такі злочини.

«Тому що, якщо зло не зупинити, воно знищить все на своєму шляху», - наголосив міністр.

Читайте також: російські загарбники розбомбили літаками елеватор у Рубіжному

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Кнесеті Ізраїлю порівняв дії російської влади щодо українців із діями нацистів щодо єврейського народу.

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан і загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-