Конгресмени представили законопроєкт щодо розслідувань злочинів рф в Україні - Арахамія

Конгресмени представили законопроєкт щодо розслідувань злочинів рф в Україні - Арахамія

Укрінформ
Член палати представників США від демократів Сара Джейкобс та представниця республіканців Вікторія Спартц представили спільний законопроєкт щодо розслідувань російських воєнних злочинів.

Про це голова парламентської фракції "Слуга народу” Давид Арахамія повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Член палати представників США від демократів Сара Джейкобс та перша українка в американському Конгресі, уродженка Чернігівщини, представник республіканців Вікторія Спартц представили спільний законопроєкт щодо розслідувань російських воєнних злочинів”, - зазначив Арахамія.

Читайте також: Впливові американці закликали Сенат якнайшвидше затвердити допомогу Україні

За його словами, такий документ дасть змогу Сполученим Штатам надати Міжнародному кримінальному суду необхідні ресурси та фінансування для розслідувань російських звірств на території України.

“Це означає, що світ уже не просто лякає Гаагою, а готує росіянам трибунал за військові злочини на території України”, - наголосив голова фракції "Слуга народу”.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала створити спецтрибунал у справі щодо російської агресії

Арахамія додав, що кожен злочинець буде знайдений і покараний; жоден з них не зможе спокійно жити.

“Ні ми, ні світ не пробачать того, що вони зробили в Бородянці, Ірпені, Бучі, що вони зараз роблять у Маріуполі. І цей процес буде розпочатий негайно, не чекаючи перемоги”, - заявив політик.

Читайте також: Лідер республіканців у Сенаті США: Пакет допомоги Україні треба ухвалити вже сьогодні

Як повідомляв Укрінформ, станом на 11 травня Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 3496 випадків загибелі та 3760 випадків поранень цивільного населення України від початку повномасштабного російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-