Лідер республіканців у Сенаті США: Пакет допомоги Україні треба ухвалити вже сьогодні

Лідер республіканців у Сенаті США: Пакет допомоги Україні треба ухвалити вже сьогодні

Укрінформ
Республіканський лідер у Сенаті США Мітч Макконнелл звернувся в четвер до законодавців із закликом провести прискорену процедуру розгляду та ухвалення пакету допомоги Україні у розмірі майже $40 мільярдів до завершення дня.

Про це він заявив під час виступу в сесійній залі верхньої палати Конгресу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я рішуче підтримую додатковий пакет летальної військової допомоги (Україні – ред.), який Палата представників ухвалила переважною двопартійною більшістю. Я сподіваюся, що Сенат зможе дійти згоди під час розгляду й ухвалення цього законопроєкту сьогодні. Українцям це потрібно. Ми повинні зробити це сьогодні»,- наголосив лідер республіканців.

Він підкреслив, що те, як українці захищають власну батьківщину, перевершило очікування будь-яких скептиків.

«Україна не просить нікого іншого боротися за них. Вони потребують лише ресурсів, необхідних для захисту від цієї безпідставної агресії»,- зауважив впливовий республіканець.

Читайте також: Впливові американці закликали Сенат якнайшвидше затвердити допомогу Україні

За його словами, підтримка України – це не філантропія. «Це стосується безпосередньо національної безпеки та життєво важливих інтересів Америки», - наголосив сенатор.

Він зауважив, якщо Україні не вдасться відбити російську агресію, то загроза Америці і європейській безпеці безсумнівно лише зростатиме.

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США ухвалила масштабний законопроєкт щодо реагування на війну рф проти України, який передбачає виділення майже $40 мільярдів. Із закликом до Сенату прискорити процес ухвалення цього документа неодноразово виступала адміністрація США, а також впливові американці, які підтримують Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-